Alla pappornas dag

Some people believe in heroes, but they haven’t met our dad

Unknown

Idag firar vi farsdag på det svenska datumet. Barnen har tisslat och tasslat runt i dagar. De har på sina rum komponerat varsin låt som de skulle uppträda med. Wille spelade gitarr, en lugn melodi för att övergå i vad han sjunger “nu kööör vi Rock n` roll” (här börjar hans höfter svänga som om han var Elvis Presley), texterna har varierat från gång till gång. Men just rock-meningen och “vi ska vinna all fotboll” har varit med i samtliga versioner. Alba skulle spela en trudelutt på sin tamburin, men hon fick inte chansen. Istället har hon lärt sig att trumman inte håller att stå på. Vi gjorde i ordning en frukostbricka som skulle innehålla sånt Filip tycker om. Fralla med senap, ost och grönsaker. Kaffe och juice. Och ett litet ljus.

Alba var taggad till tusen och försökte få upp mig ur sängen redan vid 7.30. Det kan vara så att jag sa till henne att somna om för att det var mitt i natten. Då kontrade hon med att jag skulle klia henne på ryggen. Så som vi ibland gör när hon ska somna på kvällen. Fyrtiofem minuter senare fick hon väcka Wille och mysmorgonen kunde börja.

Vi upptäckte att vi saknar en “frukost-på-sängen-bricka”, så den stora pizzatallriken fick jobbet.

Wille stal showen.

Gitarren i papp har min syster Amanda själv pysslat ihop. Legogirattren som går att styra med en app på paddan byggde han tillsammans med henne. Och den lilla “riktiga” fick han av Manda dagen innan hon skulle resa hem. Jag älskar att min syster köpte flera instrument till barnen. För att uppmuntra deras stora intressen. Som om jag inte redan tänkt på det OCH som om jag inte redan upptäckt att genom att uppmuntra det måste jag även uthärda ljudet. Som när Wille säger att han vill ha en elgitarr och hon frågar mig varför han inte har fått en, “eh, hehe, eh vi bor ju inte i en villa. Vi har grannar….?” Om/när Amamda får barn ska jag också vara generös, så till den grad att jag köper instrument för en hel orkester.

Ett kort med ett litet rim från barnen. Rimmet skulle vara roligt och busigt. Varje gång jag läst upp det för dom så fnittras det.

“Till världens roligaste och bästa pappa.

Tanken var att ge dig en bajsbrun kappa. 

Nu bor vi dock i ett alldeles för varmt land. 

Med stil kan du nu snubbla runt i lite sand. *

Vi tror på dig och att du vinner varje boll. 

För vi vet att vår pappa har minsann koll. 

På din dag vi lovar att inte bråka en enda gång. 

Annars får du allt vårt godis och en egen sång. 

Tack för att just du är vår kära gamla gubbe.

För oss är du fortfarande en rätt cool snubbe.

Vi älskar dig mer än det på jorden finns glass.

Idag får du kärlek, bus och kramar i stora lass.”

*paketet innehöll shorts och t-shirt för att spela padel. Och första gången Filip spelade gled han omkring med sina skor på den lilla sanden som finns på banorna. Med nya skor rör han sig utan att snubbla. Och nu kan han dessutom ha snygga kläder.

Se så fint! Mycket bra val av barnen, tycker jag.

Nu ska jag förbereda här hemma, först för att Albas bästis V (danska tjejen från hennes klass) kommer över för att leka. Sen ska jag förbereda hemmagjorda potatisbullar. För det är en av pappans favoriträtter.

Glad alla pappornas dag till alla papppr där ute.

Adios, så länge.

Published by sandramro

From Sweden - Malta - Sweden - Spain. Final destination for a long time is hopefully Spain. Följ vårt äventyr med flytt och vardagsliv i Marbella, Spanien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: