Kort uppdatering

Friendship is the only cement that will hold the world together.

Unknown

Här kommer en liten uppdatering på hur det går för barnen. (För Don Corleone. )

Wille:

– Efter lite kämpigt med att få kontakt med andra barn har han funnit en bästa vän i John. Nyfunna vännen kommer från Tyskland och är också ny i klassen. John har en tvillingbror och två äldre bröder. När han varit hemma hos dom på playdate har alla killarna badat och umgåtts tillsammans.

– Hans favoritlektion är extra engelskan, då får han skriva, lära sig uttala och försöka läsa. Han har läxa på aktuella böckerna några gånger i veckan och han tycker det är riktigt roligt. (Alba också)

– Det är så lustigt när barnen plötsligt slänger in engelska ord, typ som “wait for me”. Idag var första gången jag hörde Wille förstå vad som pratades om och svara med en hel mening på engelska.

– Förra veckan när jag hämtade berättade hans fröken att hon hade imponerats av hans matteräknande. Det får mitt hjärta att klappa extra. Han berättade idag att “ten plus ten is twenty. Och eleven och nine blir också twenty”.

Alba:

– Har många kompisar och bästisen är danska Victoria. Alba säger att hon älskar skolan och säger ofta att dagen varit bästa dagen.

– Som vanligt glad i mat och tycker nästan varje dag att lunchen varit toppen. (De får tre rätter, haha! Soppa, varmrätt och frukt.)

– Hon delar nästan dagligen med sig av sitt mellanmål som hon har med sig. Lite byteshandel med vännerna. Mellanmålet består av de frukterna jag hittar fråm Spanien just då i affärerna.

– Alba plockar också upp engelska men slänger ännu inte med ord lika mycket som Wille.

Utöver det fungerar våra rutiner bra. På måndagar spelar barnen padel vilket de tycker om. Nu kan de även träffa bollarna, så coolt!

Under eftermiddagarna efter skolan blir det lite tv, middag, eventuella läxor och ofta badar vi. Det gäller att passa på innan det blir “kallt”.

Helgens äventyr var med Johns familj i Tarifa i lördags. Medelhavet och Atlanten går ihop där. Vi badade jättelänge i stora vågor. På söndagen mötte vi upp Johns familj igen tillsammans med våra ryska grannar som jag berättat om. Vi hade picnic på stranden, simmade, spelade padel med barnen och lekte i sanden (läs barnen rullade sig i det från topp till tå och vi har ingen damsugare.)

Efter en dag på stranden igår önskade jag inget annat än att äta pizza och dricka rödvin. En riktigt bra söndag. Idag mötte jag upp mammorna från igår och vi höll på att dö av ett fitnesspass. Tydligen hade jag sagt till den tyska mamman att jag vill känna lite smärta när jag tränar. Kan säga att jag inte var lika kaxig imorse men det passet ska jag gå på varje måndag!

Nu ska barnen nattas.

Adios, så länge.

Published by sandramro

From Sweden - Malta - Sweden - Spain. Final destination for a long time is hopefully Spain. Följ vårt äventyr med flytt och vardagsliv i Marbella, Spanien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: