Finsk korvsoppa & tandfen

Du måste inte borsta alla dina tänder, bara dom som du vill behålla.

Unknowm

Just nu ligger jag nerbäddad i soffan med långbyxor, stickad tröja och ett lakan över mig. Det låter inte som att jag befinner mig i Spanien, men det gör jag. Med världens förkylning som sänkt mig. Jag lyssnar på en podd som tydligen ska göra mig visare, jag kan inte avgöra än om det är en bra eller dålig idé. Balkongdörren står öppen och jag hör pågående byggarbete, någon enstaka bil som kör förbi och människor som samtalar. Solen skiner och jag tycker det är skönt att släppa in ljuset i lägenheten. Datorn ligger i knät och jag ska försöka redigera lördagens bröllopsbilder. Igår hann jag storstäda, möblera om i barnens rum, få undan all tvätt och packa upp. När det är rent runtom kan jag med någorlunda gott samvete ligga här och kurera mig, en liten stund. Fast det finns så mycket saker jag bara vill hoppa upp och göra. Ja, fast jag har det rätt bra här, men om jag ändå hade fått önska mig något hade det varit finsk korvsoppa till lunch, en varm kopp engelskt te och ett så tjockt duntäcke som det bara finns. Och en kram, en lång trygg kram och någon som tycker lite löjligt mycket synd om mig över en alldeles vanlig förkylning. Någon frivillig? Handuppräckning, någon?

Jag hann inte skriva något igår, dagen gick i ett och ändå kändes det som en evighet ifrån barnen. Jag var tidig till skolan igen, jag måste sluta med det. Normala föräldrar verka dyka upp typ 2 minuter före barnen slutar. Snart ringde skolans klockor och jag gick för att hämta Alba först. Hon kom ut leende emot mig med ett papper viftande i handen. Hon hade gjort ett så fint ihopklipp från hennes första dag förra veckan.

Vi sprang tillsammans till Willes klass. Han for ut som ett kastat spjut och räckte fram sin hand. “Titta, titta!” skrek kan. Äntligen, äntligen tappade han sin första tand genom att bara vicka på den. Han har berättat att han har hållit den i handen, i hemlighet hela dagen (vilket jag lyckades luska fram var från någon gång mellan lunch och mellanmålstiden, men ändå!). Han har längtat, och längtat. Frågat när han ska få tappa en tand, långt innan en tand blev lös ens engång. Jag har nog aldrig sett honom så stolt förut. Jag har dock erbjudit att binda fast tanden i en tråd och handtaget på en öppen dörr för att slå igen den och “vips” rycks tanden loss. Han nappade inte på det men han är modig nog att tro på tandfen. Låt oss prata om hur creepy hon är som smyger in på natten och samlar barns tänder. Rena skräckfilmen, det är nästan en gnutta av mig som faktiskt innerligt hoppas att hon verkligen, verkligen inte finns.

Efter skolan promenerade vi till mataffären, det blev Caesarsallad till middag. 

Vi spelade finns i sjön på balkongen. Det kan vara så att barnen behöver jobba på sina pokerfejs.

När det var dags att sova hittade jag Alba här.

Wille fick sin tand i ett glas vatten på nattduksbordet. (Det går väl också bra? Tandfen hade aldrig hittat den pyttelilla tanden under hans kudde!?)

Vi pratade om vad tandfen skulle komma med. Han hoppades på en sedel, (papperspeng som han säger), eftersom “tandfen” bara hade en 20€ i sedlar fick det bli två guldmynt. Tandfen blir ju annars ruinerad när det är fler tänder som ska trilla ut i framtiden. 

Dags att återgå till redigering och podd, avsnittet jag lyssnar på är 27 minuter långt. Jag har svårt att se att jag blir klokare på så kort tid, men vi kan väl alltid hoppas. 

Adios, så länge.

Published by sandramro

From Sweden - Malta - Sweden - Spain. Final destination for a long time is hopefully Spain. Följ vårt äventyr med flytt och vardagsliv i Marbella, Spanien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: