La Dama de Noche, Marbella

Happiness is not a destination, it’s a way of life.

What that person said

Att vakna och kunna kliva ut på en ljummen balkong med en kopp kaffe när resten av området vaknar är svårslaget. (Fast om vi ska vara ärliga lyckas jag ju frysa första morgontimmem oavsett klimat, så är det bara, resten av familjen beter sig normalt). Det här var och är drömmen. Det var målet och hos mig har det varit i siktet flera år. Det känns som att jag har hittat hem, utan att ens sitta i mitt egna hem.

När vi anlände till Marbella på kvällen den 28:e augusti hämtade vi nycklar till vårt temporära hem i 7 dagar. En lägenhet i komplexet La Dama De Noche. Här har vi ett mittemellan läge. Vi påbörjar smått rutiner inför vår vardag i Spanien. Här på balkongen har Filip och jag tittat på hyrobjekt in på småtimmarna. Ögonen har gått i kors och mäklare har jagats. Vi pressade in så många visningar som möjligt på få dagar. Det har varit roligt, hetsigt, svårt och samtidigt en bra erfarenhet, det ena har varit det andra olikt. Att testköra mellan skola och hem, runtom i olika områden förneklade vår bild av vad vi behöver och prioriterar för boende vårt första år. Igår eftermiddag fattades snabba beslut och under nästa vecka hoppas jag att vi får nycklar till den lägenhet som blir vårt hem i 12 månader. Jisses, det hela är fortfarande lite overkligt. Om detta går vägen som planerat har vi cirka 5 minuters gångavstånd till barnens skola. Bara en sån sak, att få bo i värmen året om, då vill jag så mycket det går att kunna promenera mellan platser. Speciellt de där vardagastunderna morgon till eftermiddag, måndag till fredag. Det känns fint att kunna promenera eller cykla med barnen till och från skolan samtidigt som vi samtalar om allt som händer. Hur dagen varit i skolan, vad de lär sig om, nya kompisar och vad de fick för gott att äta till lunch. Jag kan känna mig riktigt avundsjuk att de ska få gå på skola, lära sig massa nytt och få nya kompisar. Jag vill också! Det kommer nog bli bra det här, bara lite konstigt när ungarna förklarar varför deras mamma häckar vid fönstret för att hon vill vara med. Nädå, så ska det inte behöver bli.

Barnen kollar in den stora poolen på La Dama De Noche. Vi har inte hunnit bada så mycket där än, men idag är planen att hänga där några timmar.

Utemat i all ära, men åh så skönt Att kasta ihop sallad och äta på balkongen.

Såhär ser kvällarna ut på vårt temporära ställe. Tänk så mysigt, tänk er också de (fulaste) kackerlackorna med stora gråa vingar. Tänk på det lite till. För när solen går ner är de våra gäster på balkongen.

Förresten, såhär ser barnens sommar-skoluniform ut. Jag tycker det är så gulligt!

Jag måste medge att barnen pressade mig hårt. För EN bild skulle de få 4 salta godisar. Av det enda lakrits jag har. Men, jag har en plan. Jag skriver upp detta så att jag kan kräva saker av dem när de är tonåringar. *evil laughter.

Nu är det dags att duka fram lunch för idag så vi passa på att bada i solen ett par timmar innan det är dags för att ta tag i andra saker som måste fixas.

Adios, så länge

Published by sandramro

From Sweden - Malta - Sweden - Spain. Final destination for a long time is hopefully Spain. Följ vårt äventyr med flytt och vardagsliv i Marbella, Spanien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: