Dag två Disney Land

I only hope we don’t loose sight of one thing- it was all started by a mouse.

Walt disney

Hej och hå, ju längre tid vi spenderade på Disneys yta desto mer indragna blev vi i en fantasivärld. Det känns nästan som att världen och verkligheten utanför stod stilla. Som om någon tryckte på paus och vi blev tyngdlösa i något bra som bara vi delade. När jag skriver detta inlägg har jag nästan svårt att komma ihåg att vi varit där, eller, förstå det snarare. Var vi verkligen där? Det var alldeles nyss men som i ett annat liv. Jättekonstigt, jag vet!

Dag två började med att gå upp före klockan 8, vilket vi knappt gjort på flera månader. Det är enklare när frukostbuffé väntar. Efteråt sprang vi, tillsammans med andra hotellgäster till Disneyparkerna. Som gäst på hotellen som tillhör Disney får vi komma in 1 1/2 timmar före allmänheten. Detta och att vi hade köpt fastpass gjorde att vi hann med nästan allt vi ville göra.

Barnen orkade ändå gå väldigt långa sträckor men pappans axlar är nog bäst.

Vissa gånger var fastpass super, även om det ibland även var väntetid då. Andra gånger kunde vi inte använda det där vi önskade, men det gjorde inget. Jag tror vi lyckades undvika en del väntetider fastän vi många gånger fick köa väldigt länge. Jag tror att både jag och Filip tröttnade mer på köer än barnen. Deras tålamod var imponerande, oftast förstod de ju inte ens vad de väntade på.

Det första vi gjorde dag två var att springa till Peter Pans attraktion. En liten böna var taggad till tusen för att än en gång bli lite besviken. Vi hade pratat om det före vi klev på, men hon trodde nog lite att Peter Pan ändå kanske gömde sig i karusellen.

Traditionsenlig selfie i koppar. Jag ska försöka leta fram alla vi har genom åren.

Vi åkte båt genom “It’s a small world”, både Filip och jag uppskattade den. De hade byggt upp olika länder/kulturer av dockor. Det var så vackert!

Stuntshow!!!!!! Biljakt och eld. Vi var som förtrollade och helt otroligt vad de kan och framförallt i sådan hastighet. Jag och Wille pratade efteråt om att mannen som brann från topp till tå hade speciella kläder på sig med brandskydd på. Det var lite svårt att greppa och även om det “hände på riktigt” så kom vi fram till att man faktiskt dör på riktigt om man brinner så. Åh, världen för en 6-åring. Jag älskar att höra hur han tänker och resonerar. Hans kloka tankar kan många gånger vara väldigt rimliga även om vi ibland behöver förklara lite kring det hela.

Ja, lyckan att få äta glass. Kanske nästan lika roligt som själva Disney Land.

Efteråt åkte vi buss runt på studion för att se hur filmer blir gjorda. Det var riktigt coolt. När vi satt där började det med att brinna lite här och var, sedan släppte de ut hundra-tusentals liter (påstod de) ner från ett “berg” rakt mot oss.

Och så var det dags för vilda vestern, jag vet faktiskt inte om vi hör hemma där eller bland piraterna bäst. Där åkte vi genom gruva och runt berg i attraktionen “Big Thunder Mountain”. Vår favorit (inte Albas). Den gick inte för högt och var ändå en snabb och rolig berg-och-dalbana. Jag och Wille satt tillsammans och vi fick sitta längst fram i tåget, tänk vilken tur. När wille sa att han ville sitta där igen fick vi förklara hur osannolikt det är att få hamna där igen. Filip och Wille åkte den 3 gånger!

På det berget åkte man. Om någon undrar så är jag imponerad över att min mobilkamera tog denna bilden.

Efter en lång dag tillsammans åt vi på buffén på hotellet. Man vill ju inte vara den som är den, men jag skulle inte rekommendera det. Allt i krokarna är som förväntat ganska dyrt. Men detta var orimligt dyrt, framförallt barnpriset och maten var inte mycket att hänga i granen. När minstingen ätit upp så kröp hon upp hos Filip och somnade på 2 sekunder.

När vi kom upp på rummet somnade vi alla gott. Så glada över vår spännande och händelserika dag!

Adios, så länge.

Published by sandramro

From Sweden - Malta - Sweden - Spain. Final destination for a long time is hopefully Spain. Följ vårt äventyr med flytt och vardagsliv i Marbella, Spanien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: